روزی که مقام معظم رهبری در اولین لحظه سال 1392 در هنگام تحویل سال موضوع حماسه سیاسی را بخشی از شعار سال اعلام فرمودند ، شاید دل برخی از سیاسیون دلسوز نظام لرزید. وقایع 88 ، تورم افسار گسیخته ، نرخ بیکاری بالا ، تشدید برخی اختلافات در سطوح بالای مدیران ارشد نظام و... عواملی بود که تصور می شد میزان مشارکت مردم را کاهش خواهد داد و نگرانی از عدم تحقق این خواسته رهبر انقلاب در بین برخی دست اندرکاران مشهود بود.
اما با هوشمندی و درایت مردم نجیب ، آگاه و موقعیت شناس میهن اسلامی ، این حماسه به وقوع پیوست و رئیس جمهور منتخب در کمال ناباوری عده ای ، با کسب بیش از نیمی از آراء در مرحله اول انتخابات با شعار اعتدال به پیروزی رسید.
واکاوی این شعار که به احتمال زیاد در 8 ساله آینده دستور کار اصلی قوه مجریه خواهد بود ، وظیفه نویسندگان ، نظریه پردازان و اهل قلم می باشد.
جستجوی مختصر در متون دینی زوایای جالبی از رویکرد اعتدالی دین مبین اسلام را روشن می سازد. آیات قرآن کریم ، روایات رسیده از ائمه معصومین علیهم السلام ، سنت و سیره نبوی و استدلال های عقلی ، گویای توصیه موکد دین مبین اسلام به رویه اعتدالی است. اسلام در تمام مسائل زندگى از قبيل عبادت ،كار، تفريح، تحصيل، تغذيه، انفاق، انتقاد، قهر، صلح ، علاقه به فرزند و ... به میانه روی و اعتدال توصیه می نماید که در این سلسله مقالات تلاش خواهم کرد به برخی از این موضوعات در حد وسع اشاره نمایم.
در سوره مبارکه كهف، آيه 28 می خوانیم:
وَ اصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَداةِ وَ الْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ وَ لا تَعْدُ عَيْناكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَياةِ الدُّنْيا وَ لا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنا قَلْبَهُ عَنْ ذِكْرِنا وَ اتَّبَعَ هَواهُ وَ كانَ أَمْرُهُ فُرُطاً
وبا كسانى كه پروردگارشان را هر صبحگاه و شامگاه مىخوانند و خشنودى او را مىجويند، خود را شكيبا ساز و ديدگانت را از آنان برمگير كه زيور دنيا را بطلبى و از كسانى كه دلشان را از ياد خود غافل كردهايم و در پى هوس خويشند و كارشان بر گزافه و زياده روى است، پيروى مكن.
در این آیه قران کریم به صراحت بر پیروی نکردن از افراط و تندروی تاکید می نماید ( ولا تطع ... و کان امره فرطا)
اگر مشی ، منش و رفتار رئیس جمهور منتخب بر اساس شعار کلیدی اعلامی از سوی ایشان در طول دوره ریاست جمهوری همین اعتدال باشد و از هرگونه افراط و تفریط در هدف گذاری ، سیاست گذاری ، برنامه ریزی ، اجرا ء و نظارت پرهیز شود. ضمن تبریک به ایشان ، باید به ملت بزرگ ایران دو تبریک و دست مریزاد گفت . اول به خاطر حضور حماسی و تجدید بیعت با نظام و مشارکت حداکثری و دوم به خاطر انتخاب ، تبعیت و پیروی از اعتدال که بر اساس این آیه شریفه مسلمین ملزم به آن گردیده اند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 16,نوامبر,2024